Kan Ethereum enorme investeringen verwachten vanuit ESG beleggers?
De overgang van Ethereum van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS) is een feit. Dit heeft als resultaat dat steeds meer mensen zich bewust worden van de milieuvoordelen van het Ethereum netwerk. Er wordt gespeculeerd dat op ESG gerichte beleggers massaal naar Ethereum toe zullen trekken.
Wat is ESG?
ESG staat voor Environmental, Social en Governance, ofwel milieu, maatschappij en bestuur. Een op ESG gerichte belegger, is iemand die investeert in projecten die milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord zijn. ESG-beleggen is de afgelopen jaren enorm populair geworden bij zowel particuliere beleggers en financiële instellingen. Volgens een Bloomberg – rapport over ESG-beleggen zal het vermogen onder beheer van ESG-fondsen tegen het einde van 2022 $ 41 biljoen bedragen. Op dit moment zijn ESG-gerelateerde activa goed voor één op de drie dollar die wereldwijd worden beheerd.
Ethereum is aantrekkelijk voor ESG beleggers
Ehtereum’s overgang naar een Proof-of-Stake model, wat ook wel “the merge” wordt genoemd, heeft ervoor gezorgd dat het Ethereum netwerk 99,95% minder energie verbruikt. Eén van de grondleggers van Ethereum, Vitalik Buterin, retweeted een claim waarin staat dat the merge het wereldwijde elektriciteitsverbruik met 0,2% zal verminderen.
Deze aanzienlijke vermindering in elektriciteitsverbruik is aantrekkelijk voor ESG-beleggers die het belangrijk vinden om het energieverbruik te verminderen.Volgens Conor Svensson, CEO en oprichter van Web3 Labs, zullen andere cryptovaluta’s zoals Bitcoin, minder aantrekkelijk worden voor ESG-beleggers als deze netwerken de Proof-of-Work methode blijven handhaven. Connor Svensson is overtuigd dat:
“Ik geloof echt dat Ethereum op lange termijn Bitcoin zal inhalen.”
The Flippening
Ethereum is op het moment van schrijven, ‘s werelds op een na meest waardevolle crypto-asset met een marktkapitalisatie van meer dan $173 miljard. Sommigen geloven dat het een kwestie van tijd is voordat Ethereum (ETH) Bitcoin (BTC) zal inhalen als de meest waardevolle crypto-asset. Deze gebeurtenis wordt ook wel “The Flippening” genoemd. Toch is op dit moment de totale marktkapitalisatie van ETH nog steeds minder dan de helft dan de totale marktkapitalisatie van BTC.
Hoe gaan wij bij Miners Nederland om met het milieu?
Het milieu is niet alleen belangrijk voor ESG beleggers. Bij Miners Nederland vinden we het ook belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een groenere wereld. Dit doen wij onder andere door constant te zoeken naar andere manieren om onze cryptominers en die van onze klanten te hosten. We zijn bijvoorbeeld bezig met onderhandelingen in Noorwegen en Ijsland waar we hydro-energie kunnen gebruiken voor ons mining park. Dankzij de hydro-energie kunnen we CO2 neutraal minen.
Er zijn ook steeds meer mensen die een cryptominer aanschaffen voor de overcapaciteit van hun zonnepanelen. Doordat we allemaal zoeken naar groenere oplossingen, zorgt cryptomining bij Miners Nederland juist voor een boost in de innovatie van de energiesector. Wij zorgen immers voor een grotere geldstroom naar groene energieprojecten.
Ben je benieuwd naar zelf minen van bitcoin? of heb je vragen over hoe te beginnen en welke miner bij jou past? Dan kan je altijd contact met ons opnemen, of een kijkje nemen in onze shop.
Wij helpen je graag verder!